Acta Germanica


 
Sorozatszerkesztő: Bernáth Árpád
Indítás éve: 1992
Az Acta Germanica az SZTE Germán Filológiai Intézeten belül folyó germanisztikai, azon belül is elsősorban irodalomtörténeti és filológiai kutatások eredményeinek közlésére szolgáló tudományos könyvsorozat.
Bővebben...

Acta Germanica Iuvenum


Schriftenreihe des Instituts für Germanistik der Universität Szeged.

Herausgegeben von Péter Bassola, Árpád Bernáth, Attila Bombitz, Károly Csúri, Endre Hárs, Géza Horváth, Tünde Katona, György Scheibl, Ewa Vargáné Drewnowska

Bővebben...

Österreich-Studien


 
Felelős szerkesztő: Dr. Bombitz Attila, Dr. Csúri Károly
ISSN: 1789-1272
Indítás éve: 2007

Az Österreich-Studien Szeged az Ausztria irodalmával és kultúrájával foglalkozó hazai és nemzetközi germanisták közös kutatásainak és konferenciáinak tudományos periodikája. A sorozat a bécsi Praesens kiadónál jelenik meg 2007 óta. Az egyes kötetek foglalkoznak az osztrák identitás és kultúra történeti, politikai és művészeti összefüggéseivel, az osztrák és magyar közös történelem és kultúra századfordulós fejezetével, a 20. század második felének osztrák alapműveivel magyar értelmezői nézőpontból, valamint jelentős osztrák szerzők életművével. Ezen túl a kötetsorozat gondozza kiemelkedő, monografikus igényű doktori munkák publikálását is.
 
Bővebben...

Studia Poetica


 
Sorozatszerkesztő: Bernáth Árpád, Csúri Károly, Kanyó Zoltán
Indítás éve: 1992
A Studia Poetica az SZTE Germán Filológiai Intézetén belül folytatott irodalomelméleti és filológiai kutatások eredményeinek közlésére szolgáló tudományos könyvsorozat.
Bővebben...

Studia Poetica Supplementum lingua Hungarica editum


 
Sorozatszerkesztő: Szabó Erzsébet, Vecsey Zoltán
Honlap: https://sites.google.com/site/spoetica/
Indítás éve: 2003
A Studia Poetica Supplementum sorozat tematikus kötetek formájában a kortárs irodalomtudomány és nyelvészet határterületének elméleti kérdéseit tárgyalja. Egyforma hangsúlyt helyez a nemzetközi kutatási eredmények bemutatására és a hazai kutatók szaktudományos szövegeinek publikálására.

Szegediner Schriften zur germanistischen Linguistik


 
Sorozatszerkesztő: Ewa Drewnowska-Vargáné, Bassola Péter
Honlap: http://www.peterlang.de/index.cfm?event=cmp.ccc.seitenstruktur.detailseiten&seitentyp=series&pk=41664&cid=367&concordeid=SSGL
Kiadó: Peter Lang Internationaler Verlag der Wissenschaften, Németország
ISSN: 2192-6859
Indítás éve: 2011
A könyvsorozatban az SZTE BTK Német Nyelvészeti Tanszék munkatársai és doktoráltjai, valamint más magyarországi, ill. külföldi nyelvészek - akiket a Szegedi Német Nyelvészeti tanszék munkatársaival tudományos együttműködés köt össze - publikálhatják nyelvészeti monográfiáikat, konferenciaköteteiket, továbbá egyéb tematikus nyelvészeti kutatási eredményeiket.
Bővebben...
2019  SZTE Germanisztika   globbersthemes joomla templates