WUNDERBAR FESZTIVÁL,

  A NÉMET NYELV NAPJA SZEGEDEN

   

  2022. április 1., 9:00-16:00

  Szent-Györgyi Albert Agóra (6722 Szeged, Kálvária sgt. 23.)

   

  A Wunderbar Fesztivál Szeged egy országos rendezvénysorozat részeként valósul meg, melynek célja a német nyelv és a német nyelvű országok kultúrájának népszerűsítése. A Wunderbar Fesztivál, a német nyelv hete (2022. 03. 28. – 04. 02.) országszerte számos programot kínál. A szegedi rendezvény részletes programja letölthető itt

   

   

  Az egésznapos programkínálatból ugyanúgy talál a kedvére valót, aki még csak ízlelgeti a német nyelv szépségeit, ahogyan az is, aki már meglévő némettudását fejlesztené tovább.

  Gyerekek élményszerűen, játszva, dalolva, táncolva ismerkedhetnek a német nyelvvel (Német kicsiknek - ésszel, szívvel, kézzel, lábbal) és megpróbálhatnak kijutni egy szabadulószobából (Szabadulószoba kicsiknek). Középiskolások és egyetemisták megtapasztalhatják a szavak erejét (A szavak ereje - 60 perc alatt a német nyelv körül középiskolások, egyetemisták számára) vagy tesztelhetik műveltségüket egy könnyed kvízzel a német kultúra köréből (Wunderbar-kvíz).

  Az érdeklődők tippeket kaphatnak, hogyan abszolválják sikeresen az érettségit, nyelvvizsgát (Gyakorlati tippek érettségizőknek, nyelvvizsgázóknak), és megtudhatják, hogyan lehet videójátékokkal tanulni (Tanulj videójátékokkal!). Ismerkedhetnek a múlttal (Egy német utazó élményei a Magyar Királyság területén, 1802) és a jövővel (Napjaink német nyelvű sci-fi-je és a jövőkutatás). Ezen kívül sor kerül egy több fordulós német nyelvi verseny utolsó fordulójára, melyen a régió legkiválóbb középiskolás tanulói mutatják be előadásaikat a legkülönbözőbb témákról német nyelven egy zsűribizottság előtt (Sprichst Du Deutsch? Német nyelvi verseny). Továbbá lesz még kisfilm arról, hogy miért érdemes németül tanulni (Miért tanulok németül? | Warum lerne ich Deutsch?), beszélgetés arról, hogy Németország és a német nyelv iránt érdeklődőknek lehetőségeket kínál a DAAD (Nyelvet és kultúrát közvetíteni), illetve arról, hogy mennyit ér egy diploma (Mennyit ér egy diploma?!).

  Az esemény 9:00 órakor veszi kezdetét, és egészen 16:00 óráig tart. Az Agórán kívül más szegedi helyszíneken is zajlanak programok 2022. március 29-én, 30-án ill. április 1-én: Játékok paragrafusra fűzve, Wunderbar #24 ill. Kirándulás a Titkos Betűk Erdejébe.

  A belépés díjtalan, azonban regisztrációhoz kötött. Az alábbi címen várjuk jelentkezésüket: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

   

  © 2022 Germán Filológiai Intézet. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper